Knep för att hitta unika plagg och accessoarer

Vissa är nöjda med att köpa det som finns lättillgängligt och bryr sig inte så mycket om all har samma ska. En del vill dock stå ut och siktar på att hitta mer unika plagg och detaljer. Att hitta unika plagg och accessoarer är inte det lättaste idag tack vare att så mycket säljs i kedjebutiker och i stor skala. Och det är bara gräddhyllan som har råd att shoppa haute couture. Med med några smarta sajter kan du hitta lite fler unika detaljer att fylla garderoben med.

Smycken

Istället för att besöka guldbutiken i stan kan du hitta små oberoende guldsmeder på nätet. Deras priser är inte skyhöga och du stödjer ett mindre företag. Du kan alltså hitta unika smycken online och samtidigt stödja svenska egenföretagare. Hos en del kan du till och med skicka in förslag och ritningar för att få ett unikt smycke som du själv designat.

Det finns också de som skapar smycken som ett sidoföretag och därmed bara jobbar deltid eller på sin egen fritid. De kan vara svårare att hitta då de inte har stora marknadsföringsbudgetar att använda sig av. Ibland kan det alltså vara befogat att söka sig nedåt i Googles sökresultat och leta på sida 2-10 efter mindre butiker.

Unika plagg

Söker du efter kläder som ingen annan har? Då ska du leta efter sömmerskor som säljer sina produkter via Etsy, Facebook, Tradera eller Blocket. Söker du utomlands kan du hitta ännu större utbud. Många som är duktiga på att sy tjänar lite extra pengar på att sy en egen kollektion med enstaka plagg och säljer online. Många syr upp bara ett plagg i en vald storlek så det kräver lite efterforskningar för att hitta ett plagg som är i rätt storlek och design. Eftersom de inte sitter på ett känt varumärke eller arbetar som företagare tar de betalt för tyg, tid och en liten förtjänst. Förvänta dig inte second hand-priser, för unika kläder får du betala lite mer än i kedjebutikerna.

Loppisfynd

Genom att besöka olika loppisar så kan du hitta och göra fantastiska fynd. Dessa i kombination med moderna plagg kan du verkligen skapa en unik stil. Du hittar både accessoarer och kläder som tidigare varit på mode. Många gånger så går modet i cykler och det är mycket väl så att det kan komma att bli modernt igen. Våga bland och skapa din unika stil. Du kan göra riktiga loppisfynd  om du regelbundet besöker olika loppisar. Det kan även finnas auktioner under sommarhalvåret som kan vara värda ett besök. Våga bjuda på saker som hemliga lådor och liknande, vem vet kanske det finns något värdefullt i dessa kartonger.