Ta hand om dina skor

Likaväl som vi tvättar, stryker och tar hand om våra kläder så ska vi ta hand om våra skor. På så sätt så håller dom längre och dom kommer att må så mycket bättre. Även våra fötter kommer att må bättre av att få gå i friska skor. Försök att låta skorna få vila mellan att de används och håll efter så de ser fina ut.

Vad man behöver för skovård

Många gånger så skiljer det sig från sko till sko hur man sköter om dessa. Ett par finare sko som kostar lite mer än vanligt kanske man lägger ner lite mer tid på att hålla fräsch. För att kunna sköta om sina skor så är det en fördel att skaffa sig de produkter och medel som krävs för att kunna göra det. Ta en titt hos Skolyx där du hittar det mesta du behöver för just skovård. Du hittar även skor om du är i behov av något nytt.

Regelbunden vård av skor

Det gäller att man regelbundet vårdar sina skor för att dessa ska hänga med så länge som möjligt. Ett par skoblock för att hålla formen och torka ur skorna är något som alla garderober skulle vara utrustade med. Smutsiga skor kan med fördel torkas av med ljummet vatten fuktad på en trasa. Hos Sveriges Skomakarmästarförbund så finns mycket bra information om hur man tar hand om sina skor oavsett vilken modell.