Vårda dina damskor på bästa sätt

Bra skor av hög kvalitet är en investering. Visst kan du köpa billiga slit och släng skor men i längden lönar det sig att betala lite mer för högre kvalitet. Dock gäller det bara om du tar bra hand om dina skor.

Det är alltför lätt att fuska när det gäller skoskötsel, till exempel genom att inte göra skorna rena regelbundet. Dessutom är det nog många av oss som inte förvarar skorna på rätt sätt. Det är lätt hänt att du bara sparkar av dig skorna innanför ytterdörren och sedan ligger de där i en hög.

Verktyg för bästa skovård

Det finns en hel del prylar du kan använda för att ta hand om dina skor på bästa sätt. Skokrämer och polish samt borstar är det första du ska tänka på. Men gör till att börja med skorna rena med lämpliga, skonsamma rengöringsmedel. Vi rekommenderar inte att du använder vanlig tvål och vatten, speciellt inte på läderskor.

När skorna är rengjorda och du använt kräm eller polish är det dags att tänka på förvaringen. Skoblock är ett utmärkt sätt att se till så att skorna håller formen. Ta en titt på nätet och beställ hem det du behöver. Vi rekommenderar skoblock i väldoftande cederträ så luktar dina skor inget annat än gott!