Ta hand om ditt hår på bästa sätt

För att ha ett vackert och friskt hår kräver det både bra produkter och att du tar hand om på rätt sätt. En viktig första del för ett friskt hår är att ta väl hand om hårbotten. Där finns hårsäckarna och hårets rötter, det vill säga stället där starka hårstrån skapas.

En hårbotten som kliar, är irriterad eller flagar kan vara ett tecken på att något är fel i hårbotten. Exempelvis kan det vara fettbalansen som är rubbad eller en form av svamp som kan behöva behandlas. Det finns många bra produkter att prova i sammanhanget men kvarstår problemen behöver du prata med en hudläkare.

Ta hand om längderna

För att sedan ta hand om håret i längderna är det viktigt att vårda och vara försiktigt med håret. Det är viktigt att använda värmeskydd om du ska fixa håret med värmeverktyg så som hårfön eller en locktång. Men det är även viktigt att ta hand om håret genom att torka och borsta försiktigt efter en tvätt och att använda rätt produkter för just ditt hår. Testa dig fram för att se vilka hårprodukter som passar just dig och ditt hår. Spana in det breda utbudet online och ta en titt här.