Roligaste träningsformerna just nu

En viktig del i varje persons liv är träningen. Det är genom att röra oss som vi håller och friska, starka och på rätt vikt. För att få in mer träning i vardagen behöver du hitta träningsformer som du gillar och det betyder att du måste prova dig runt innan du hittar just din nisch. Här nedan hittar du våra förslag på roliga sporter och träningspass inom flera olika områden.

Fotboll

Du behöver inte ha spelat fotboll tidigare eller satsa på någon typ av karriär i fotboll för att uppskatta sporten. Den här träningen är riktad till dig som gillar att träna med andra. Allt du behöver för att delta är ett par sköna träningströjor som passar till fotboll och några kompisar som vill vara med. Om ingen av dina vänner vill vara med kan du sätta upp annonser på matbutikerna och samla ihop ett nytt gäng som du kan träna med.

Skateboard

Är du mer äventyrlig och gillar riktiga utmaningar ska du testa på att åka skateboard. Det är bra balansträning och du kommer att träna upp hela kroppen. I början är det förstås inte lika intensivt då det handlar om att kontrollera och kunna stå på brädan. Men så fort du får in snitsen kan du börja träna på små hopp och att färdas fort på brädan. Det är en rolig och fri form av träning som du kan göra på stan eller på en tom parkering.

Klättring

Vill du ha ännu mer äventyr? Varför inte klättra berg? I större städer kan du hitta klätterhallar för att träna klättring året runt. Kommer du inåt landet eller norrut får du chansen att träna i realmiljö, i riktiga berg! Ett populärt resmål för många som älskar att klättra är Skuleberget i Höga Kusten. Det är lagom högt och det finns olika leder beroende på hur mycket du vill utmana dig själv!